Tarihçe

16.03.2017 3035

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Çökekler'de 1943 yılında kurulan ve 22 yıl önce şehit düşen Fatih Kemal Yarar'ın adının verildiği ortaokulumuzda 455 öğrenci eğitim görmektedir. 

Çökekler Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu  1943 yılında kuruldu. İlköğretim olarak eğitime başlayan  okulumuzun ilk ismi Çökekler İlköğretim Okulu'dur. İlk öğretmeni ve ilk müdür yetkilisi Kemal Altay'dır. Altay, Çökekler'in çevresindeki 7 köyün öğrencilerini Çökekler İlköğretim Okulu'nda bir araya getirerek eğitim hayatlarına katkı sağladı.1960 yılında öğretmen kadrosu 3'e yükseldi. 1972 yılında okula müdür olarak Salim Yarar atandı.  Yarar, Çökekler İlköğretim bünyesinde ortaokul açılmasına öncülük etti. Ekim 1980 yılında Çökekler Ortaokulu eğitim öğretime açıldı. Ocak 1994'te Salim Yarar'ın oğlunun şehit edilmesinin ardından Abdullah Çelik ve Eski Milli Eğitim Müdürü Fatih Yetiş dönemin valisi Erbil Büyükatalın'a okula Yarar'ın oğlunun isminin verilmesini istediklerini bildirdi. Şehit cenazesi Adapazarı'na ulaşmadan Vali Büyükatalın Ocak 1994'te okula Şehit Fatih Kemal Yarar adını verdiğini, açıkladı.
                Okul binasının yetersiz kalması sebebiyle bugün ki okul binası yapıldı. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında yeni okul binasının yapılması üzerine Şehit Fatih Kemal Yarar İlköğretim Okulu olarak eğitim veren okul, ortaokul ve ilköğretim olmak üzere ikiye ayrıldı. Okul bugün Çökekler İlköğretim Okulu olarak eğitime devam ediyor. Ortaokul ise Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu olarak eğitim öğretimimize 17 derslik, 25 öğretmen ve 455 öğrenci ile tam gün eğitim olarak devam etmekteyiz.