Öğrencilerimiz ile Sorumluluklarımız Etkinliği Yaptık

01.12.2023 73

ÇEDES etkinlikleri kapsamında okulumuza görevlendirilen Din görevlisi Yakup Atalar hocamız ile birlikte son zamanlarda en çok ihmal edilen değerlerimizden “Sorumluluklarımız” konusu ele alınarak aileye, çevreye ve Allah’a karşı olan sorumluluklarımızı hatırlamak için okulumuz 5/E sınıfı ile bir araya geldik. Öncelikle, bu değerli konuları öğrencilerle paylaşarak ve üzerinde konuşarak konunun önemine dikkat çekildi.

Ailemize karşı sorumluluklarımızı hatırlamak, sevgi ve saygıyla onlara yaklaşmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmenin öneminden bahsedildi.

Çevremize karşı olan sorumluluklarımızın hayati bir öneme sahip olduğunu, doğayı korumanın, atıkları azaltmanın, ağaçları korumanın, çevreyi temiz tutmanın, suyu israf etmemenin, hayvanlara merhamet göstermenin ne derece önemli olduğu ifade edilmeye çalışıldı.

Son olarak ta, Allah’a karşı olan sorumluluklarımızı hatırlatıldı. Allah’ı zikretmek, şükretmek, iyilik yapmak, yardımsever olmak gibi güzel hasletlerden bahsedilerek Allah’a karşı olan yükümlülüklerimizin başında gelen “Namaz” konusunun önemi üzerinde duruldu.

Etkinliğin sonunda öğrencilerle birlikte tesbihler yapılıp, bu değerli konular üzerinde düşünme ve içselleştirme fırsatı sunuldu. Sonrasında da kısa bir yarışma düzenleyerek dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Öğrencilerimizle bugün bir araya gelerek bu değerli konuları paylaşmanın ve etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşandı. Hep birlikte daha sorumlu ve bilinçli bireyler olarak dünyamızı daha güzel bir yer haline getirebilmek adına hep birlikte sevgi fotoğrafı çekilerek programa son verildi.ÇEDES etkinlikleri kapsamında okulumuza görevlendirilen Din görevlisi Yakup Atalar hocamız ile birlikte son zamanlarda en çok ihmal edilen değerlerimizden “Sorumluluklarımız” konusu ele alınarak aileye, çevreye ve Allah’a karşı olan sorumluluklarımızı hatırlamak için bir araya geldik. Öncelikle, bu değerli konuları öğrencilerle paylaşarak ve üzerinde konuşarak konunun önemine dikkat çekildi.

01-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-202301-12-2023